/ МВР
Служители на ГДБОП и полицията във Велико Търново иззеха над 2000 артикула, носещи запазени търговски марки, съобщиха от МВР.

МВР

Спецоперацията по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки носещи защитени търговски марки, е реализирана през днешния ден на територията на града.

Иззеха близо 23 тона „маркови“ перилни препарата на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“-ГДБОП и ОД на МВР, под ръководството на Районната прокуратура. В хода на операцията са проверени два търговски обекта и складове към тях, където са установени над 2000 артикула - дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари - всичките носещи запазени търговски марки. 

МВР

Иззети са и технически средства с които се е извършвало администрирането на интернет страници и такива в социалните мрежи, чрез които се е осъществявала търговската дейност. 

В хода на разследването е установено, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, се е извършвала без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки.