затвор
затвор / ThinkStock/Getty Images
55-годишен мъж е осъден на 6 месеца затвор за неправомерно присъединяване към електрическата мрежа в с. Константин, обл. Велико Търново, съобщиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Елена, 55-годишен мъж е осъден на шест месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим за неправомерно присъединяване към ел.мрежа, извършено повторно.

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй" получи лиценз за още 10 години (СНИМКИ)


Мъжът се призна за виновен и е осъден за това, че през септември 2019 г. в с. Константин, сам осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, собственост на „Енерго-Про Мрежи“ АД – гр. Варна, посредством промяна на свързването на средството за технически измервана – електромер към електроразпределителната мрежа и към абоната, така че средството за техническо измерване е изключено от измерването на обитавания от него имот, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл. 234в, вр чл.28 от НК.

България е спестила ток в размер на 6 167,1 гигаватчаса

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.