Сашо Ангелов предлага промени в школата на Етър- 24
Сашо Ангелов предлага промени в школата на Етър- 24 / Дарик нюз, архив

Детско- юношеската школа на ФК „Етър- 24" да мине на отделна сметка, предложи новият и директор Сашо Ангелов по време на среща с родителите, проведена в края на миналата седмица. Според него школата трябва да се отдели във финансово отношение от мъжкия отбор. По думите му средства ще се набират предимно от дарения и няма да се разчита, както сега на такси. Идеята му е от такси да бъдат освободени децата от социално слаби семейства, както и тези от домовете. Като бонус за тези малки футболисти, които се изявяват силно ще бъде отпадането на таксите и за тях. От тази сметка да тегли пари ще има право само Надзорен съвет, в който ще влизат Сашо Ангелов и двама от родителите. Най- малко два пъти месечно този съвет ще се отчита публично за приходите и разходите по сметката.

Друга идея на новия шеф е да се възстанови практиката два набора да тренират съвместно и да оформят един отбор, така както е било преди време в Спортното училище. Сега клубът има тимове във всяка възраст, като в началото на този полусезон по- малките момчета търпят загуби със сериозна разлика в резултата, което се приема от родителите с недоволство. Най- широка ще бъде пирамидата в основата, където ще се приемат всички желаещи момчета да тренират футбол. Нагоре обаче ще се търси не масовост, а качество.

На срещата бе поставен и въпросът за базата. В момента теренът в Старото военно училище е в много лошо състояние и родителите с право се притесняват за здравето на децата си. Всички надежди са да стартира по- скоро строежът на новия стадион до Спортното училище, за който са обещани средства от държавата.