С представяне на биографична книга на Рангел Вълчанов завършва Минифестивалът за съвременно изкуство

С представяне на биографична книга на Рангел Вълчанов завършва Минифестивалът за съвременно изкуство
С представяне на биографична книга на Рангел Вълчанов завършва Минифестивалът за съвременно изкуство / плакат: "Дупини"

С филм за Рангел Вълчанов и представяне на втората биографична книга на известния български режисьор „Ура! Най-после онемях!" ще завърши Минифестивалът за съвременно изкуство „Старата поща". Представянето е тази вечер от 18,00 ч.

„Пътешествие между два филма" е 45-минутен филм-портрет на режисьора на „Лачените обувки на незнайния войн". Лентата е на Коста Биков, а филмът е носител на "Златен витяз" (Русия) и „Златен ритон" за документален филм за 1998 г.

Във Велико Търново за първи път в рамките на Минифестивала за съвременно изкуство „Старата поща" ще бъде представена биографичната книга на Рангел Вълчанов "Ура! Най-после и онемях!". Това е втората книга на режисьора след „Всички ще умрем, а сега наздраве" (2010 г.), излязла от печат в началото на това лято. Книгата е артистичен галоп - равносметка през живота на талантливия режисьор, пълен със спомени от младостта, с уникални признания и рецепти от кухнята на кинотворчеството му, с горчиви и весели опити за философски обобщения. Книгата ще бъде представена от Калин Терзийски - не само психиатър-писател, но и запален почитател на режисьора.

Минифестивалът на съвременното изкуство „Старата поща" се организира от Арт група „Дупини" с подкрепата на Община Велико Търново. В продължение на месец в сградата на старата телеграфо-пощенска палата на Самоводската чаршия се проведоха поредица от артистични събития - детски уъркшоп, изложба от фонда на сдружение „Дупини", акция „Комуникации" с участието на 15 творци от страната и чужбина, проект „Майстор, чирак, калфа" със студенти от факултет „Изобразително изкуство" на ВТУ, дебати за културни политики и за проекта „Бронзовата къща" на скулптура Пламен Деянов, презентации на арт форуми и др.