С кръгла маса отбелязаха петата годишнина на Дневния център за деца с увреждания
С кръгла маса отбелязаха петата годишнина на Дневния център за деца с увреждания / Дарик нюз, архив

Кръгла маса, посветена на петата годишнина от разкриването на социалната услуга „Дневен център за деца с увреждания“, откри в Ритуалната зала на Община Велико Търново заместник- кметът Ганчо Карабаджаков.

Участниците във форума бяха поздравени и от директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“- Росица Димитрова

„Радвам се, че успяхме да реализираме проект за изграждането на асансьор в Центъра, който спомага за улесняване на достъпа и дава възможност той да се ползва от всички деца, които се нуждаят от неговата дейност. Ще продължим да полагаме усилия за да направим дейностите в услугата още по- добри и още по-ефективни“, заяви Ганчо Карабаджаков.

Росица Димитрова припомни колко дълъг и труден е бил пътя до създаване на Центъра. Път, започнал преди близо десет години, за да се увенчае с успех преди пет. „Убедена съм, че ще честваме още много пъти по пет гадини на услугата, защото тя е важна не само за децата и родителите, а за цялата ни общност“, каза г-жа Димитрова.

Ритуална зала бе украсена с рисунки на деца, посещаващи Дневния център, създадени в рамките на часовете по арт- терапия. През следващите няколко дни те ще бъдат експонирани в Павилиона на Щастието в парк „Марно поле“.