С 10 медала от Държавно първенство се завърнаха състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта“
С 10 медала от Държавно първенство се завърнаха състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта“ / netinfo

10 медала завоюваха състезателите на горнооряховския Таекуондо клуб „Инвикта“ на Държавното първенство, чийто домакин бе гр. Горна Малина. Състезанието се проведе на 19 и 20 януари, а в надпреварата се включиха над 400 състезатели. С този рекорден брой състезатели, спортната година за олимпийското таекуондо в България започна подобаващо с много силно, коментираха след завръщането представителите на ТК „Инвикта“. Традиционно състезанието бе открито от Председателят на Българската Федерация по Таекуондо – Слави Бинев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори за неуморния труд, който полагат в изграждането на състезатели и личности.

Горнооряховският Таекуодно клуб „Инвикта“ бе представен от 8 състезатели, като освен тях, в борбата за медалите се включи и старши треньорът на клуба – Стефан Купичков, който завоюва две шампионски титли от две различни дисциплини.

Примера на треньора си последваха и децата на клуба, които завоюваха 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в различните дисциплини и съответните им категории. Радослав Шабанаков спечели златен медал в дисциплината – Ханмаданг, сребърен в спаринга в клас А – категория до 33 кг. и бронзов в дисциплина Пумсе. Илиян Песаров заслужено, с много силни битки, се окичи с шампионската титла в клас Б при най-малките в категория до 21 кг. Николай Николов, при много голяма конкуренция в своята категория до 40 кг. при децата в клас Б, също се окичи със златото. Марин Млеченков остана вицешампион с много малка разлика в резултата в категорията си до 44 кг. клас Б, а Михаела Райкова и Пламен Николов в дисциплината Пумсе донесоха бронзови медали за клуба си. Вицешампиони със сребърни медали станаха Теодора Руменова в категория жени до 49 кг. в клас Б и Николай Млеченков при юношите в категория до 73 кг. в клас Б.

С това си участие в Държавния шампионат състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта“ за пореден път доказаха, добрата си физическа подготовка и затвърдиха успехите си във всяка една дисциплина и формат на таекуондо в България.