/ iStock/Getty Images
Регионалната екоинспекция във Велико Търново има нов директор.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов е представил на областния управител Людмила Илиева новия директор на РИОСВ - Велико Търново Мая Радева, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Протест във Великотърновско заради изграждането на завод за каменна вата (ВИДЕО)

От институцията информират, че днес областният управител Людмила Илиева е провела среща с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов, на която са били обсъдени теми, предизвикали обществено вълнение в региона. Министърът е посочил, че процедурата по казуса за Завода за изгаряне на отпадъци в павликенското село Върбовка е още в предварителен етап, няма нищо одобрено и тепърва предстои да се види дали ще има мотивирани становища.

"Ако се стигне до моя кабинет и моето бюро, ако има такова развитие на ситуацията, аз ще го върна за преразглеждане поради факта, че, запознавайки се с преписката, виждам множество процедурни нарушения в целия този период от време, което налага ново разглеждане и връщане в начален етап на тази процедура", заявява министър Сандов, цитиран в съобщението.

От областната администрация информират, че новият директор на РИОСВ - Велико Търново Мая Радева има опит в управлението на защитени територии, била е директор на природен парк "Българка" в продължение на 12 години и еколог на община Трявна в продължение на 13 години.
БТА