Във Велико Търново ще се проведе информационен ден за представяне на процедурата „Умения“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Събитието ще се състои в хотел „Премиер“ - зала „Царевец“, от 14:00 до 17:00 часа.

Близо 100 предприемачи дискутираха във Велико Търново икономическите перспективи пред България

В рамките на проявата експерти от Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ в МТСП, в качеството на Управляващ орган на ОПРЧР, ще представят Условията за кандидатстване по процедурата, а потенциалните бенефициенти ще имат възможност да зададат въпросите си във връзка с кандидатстването и подготвянето на проектни предложения.

Общият бюджет на операция „Умения“ е 30 млн. лева. Крайният срок за кандидатстване е 3 май 2019 г. Процедурата „Умения“ цели да насърчи професионалното и кариерно развитие, подобряване на достъпа до заетост за безработни и неактивни лица чрез включване в различен вид обучения.

С проекти по операцията могат да кандидатстват работодателите. По схемата ще се предоставят специфични обучения за конкретно работно място, обучения за повишаване на професионалната квалификация и за ключови компетентности. В обучения ще могат да се включат както заети, така и безработни и неактивни лица.

ОТА „Царевград Търнов“ с 9,13% ръст на организираните туристически посещения

За участие в информационния ден не се изисква предварителна регистрация. Разходите за командироване на участниците - транспортни, дневни и квартирни, не се поемат от организаторите. Освен във Велико Търново информационни дни за представяне на процедурата „Умения“ по ОПРЧР ще има единствено в София и Бургас. Информационната кампания се организира от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

ОИЦ-Велико Търново е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на ЕСИФ и Кохезионната политика на Европейския съюз в България.