Първо нулево равенство и рекордни седем отстранявания на зимния турнир
Първо нулево равенство и рекордни седем отстранявания на зимния турнир / netinfo

Първо нулево равенство и рекордни седем отстранявания в една вечер, белязаха срещите от зимния турнир по футбол, които се проведохав четвъртък.
0:0 завърши двубоя “Болярско село”- “Импулс” /Г. Оряховица/. Горнооряховци нападаха повече, но отборът от Арбанаси се брани организирано, вратарят Йордан Василев отрази всички удари и запази мрежата зад себе си от попадение. Не бяха безопасни и контрите на “Болярско село”, но също не донесоха гол.
Другият тим от Арбанаси “Боляри” се наложи с 4:1 над “СВА- пазар”. Фирменият отбор поведе с 1:0 с попадение на Стоян Минчев, но след това инкасира четири. Отбелязаха ги Йордан Момчилов /2/, Румен Русев /1/ и Атанас Банев /1/. Въпреки, че спечелиха “болярите” бяха доста нервни и си заработиха три отстранявания от по две минути.
Излишни нерви демонстрира и отбора на “Алумина Елит”, който загуби с 5:4 от “Сико” в истински екшън. Петьо Андреев два пъти бе отстраняван, за по две минути сядаха на пейката Калоян Тодоров и Веселин Геновски. От резервната скамейка Николай Койчев отправи обидни реплики по адрес на рефера Венцислав Кознички и бе отстранен от нея. Преди да се качи на трибуните, обаче наплю арбитъра. Случаят ще бъде разгледан от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС, чиито председател Михаил Харалампиев вече обяви, че за подобни деяния футболистите ще бъдат изхвърляни от турнира до неговия край.
За “Сико” Емил Копаранов се отличи с хет трик, по един гол вкараха Светослав Велчев и Руслан Евтимов. Калоян Тодоров се разписа два пъти за “Алумина Елит”, по веднъж точни бяха Петър Рачев от дузпа и Веселин Геновски.
Оспорвана, но без отстранявания бе срещата “Кристал”- “Ботев” 1:0. Голът за победителите вкара Димитър Николов още в 6- ата минута.
Днес програмата предвижда мачовете: “Интеграл”- “Левски” /Лясковец/, “Царевец”- “Валда”, “Жълтата подводница”- “Спартак” и “Видеосат”- “Болярки”.