Проверяват фирми с хладилни инсталации
Проверяват фирми с хладилни инсталации / netinfo

Три проверки на хладилни и климатични инсталации на предприятия, фирми и хотели извършиха експерти на РИОСВ – Велико Търново през тази седмица. Контролът е по изпълнение на наредбата за управление на веществата, които нарушават озоновия слой. На контрол подлежат инсталации, които съдържат над 3 кг. хладилен реагент. За да се установи дали има течове, се извършват и замервания за херметичност.

Еко-експертите провериха два млекопреработвателни обекта в Габрово и в с. Соколово, община Дряново. На двете фирми са издадени предписания за описване на състоянието на хладилната и климатична инсталация – да се отразяват извършените дейности по поддръжка и ремонт на инсталацията; количеството и видът на хладилния агент, използван при ремонта или сервизното обслужване на инсталацията; произходът на хладилния агент; подменени части и елементи; резултати от извършените проверки от контролните органи.

Проверка в хотел в Севлиево установи, че предстои въвеждане на компютърна система за отчитане състоянието на инсталациите.

И трите обекта имат сключени договори с фирми за поддръжка и профилактика. Течове не са установени.