Проектобюджет 2008 дебатират общинските съветници във В.Търново
Проектобюджет 2008 дебатират общинските съветници във В.Търново / netinfo
Проектобюджетът на Община Велико Търново за 2008 г. е основната точка в дневния ред на извънредната сесия на Общинския съвет днес. 48 милиона 629 хил.лв. е рамката на проектобюджета, което е с 18% повече в сравнение с миналогодишния бюджет. Приходите за делегираните от държавата дейности възлизат на 26 милиона 631 хиляди лева, а очакваните постъпления от местни данъци и такси са 21 милиона 998хил.лв. Най-много са заложените средства за функция „Образование”- 13 мил.623хил. лв., както и за благоустройство, жилищно строителство и екология – 10мил. 960 хил. лв. За здравеопазване са заделени 7 мил.552 хил. лв., за социални грижи са предвидени 3милиона 870 хил. лева. За култура и религиозни дейности парите са 4 мил. 387 хил.лв.
През изминалата седмица проектобюджетът бе детайлно разгледан във всички постоянни комисии към Общиннскиясъвет, които принципно го подкрепят.
На днешната сесия съветниците ще разглеждат и отчет на кмета за бюджета и инвестиционната програма за миналата година. Другите точки са свързани с предложение за одобрение на план-сметка за годишните разходи по управление на отпадъците за 2008 г. както и искане за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на дружество „Стара планина”, в което Община Велико Търново има дялово участие от 50%. На събранието ще се разглежда предложение за удължаване срока на ликвидация на дружеството с още 3 месеца.