Представят 235 доклада в юбилейна научна конференция в НВУ
Представят 235 доклада в юбилейна научна конференция в НВУ / Дарик нюз, архив

Двудневна юбилейна научна конференция, посветена на 10 години от създаването на НВУ „Васил Левски", започва в 10, 30 часа в Дома на културата на висшето училище. Очаква се във форума да се включат 226 участници от 26 университети в страната, 9 научни институти на БАН, 12 други  поделения от БА, държавни институции, структури на МВР, училища, фирми и организации.

В програмата са включени 235 доклада в направленията- Сигурност и отбрана; Технически науки; Природоматематически науки; Педагогически и хуманитарни науки; Социални, стопански и правни науки; Висше образование - тенденции и перспективи. Пленарният доклад на тема "Модернизация на системата за придобиване на висше образование" ще бъде изнесен от  доктор Мария Фъртунова- Директор на Дирекция „Висше образование" в Министерството на образованието, младежта и науката.

Заместник- началникът на университета по учебната и научната част полк. проф. Георги Камарашев ще представи научното съобщение "Исторически преглед на военно-образователната система".

Председател на организационния комитет на конференцията е началникът на НВУ „Васил Левски" -  бригаден генерал Цветан Харизанов.