Представиха визии за бъдещето на Старото военно училище
Представиха визии за бъдещето на Старото военно училище / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

В четвъртък кметът на Община Велико Търново Даниел Панов проведе нова работна среща с екипите от архитекти, които работят по идеи за устройството на територията на Старо военно училище.

Седемте групи представиха и разработените от тях транспортно- комуникационни концепции и планове, които са важна част от цялостният проект.

Даниел Панов  коментира, че трябва да се мисли цялостно за устройство на тази територия, но в същото време да се имат предвид мащабите и възможностите на града и да се планира поетапно проектиране и изпълнение на проектите на терена. Той заяви, че е рано да се говори за конкретни визии и видове на сградите, но държи на терена да се изгради градска център, пешеходна зона, паркови и зелени пространства, спортни и детски площадки, както и да се ограничи до минимум движението на МПС в района.

Кметът заяви, че изработените проекти са важна част от готовността на Велико Търново да предложи решения на важни градоустройствени проблеми, да планира стратегически проекти и да покаже капацитет и потенциал да спечели кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019 година.