зима слънце време
зима слънце време / ThinkStock/Getty Images

Преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността; ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Без валежи. Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони - до умерен от югозапад. Остава сравнително топло, с максимални температури предимно между 6° и 11°.

Над планините от запад облачността ще се увеличава, най-късно в източните масиви. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на места в южните райони с намалена видимост. Ще духа слаб, в южните райони – умерен югозападен вятър и там през деня чувствително ще се затопли. Максимални температури между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето най-често ще е 2 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца, в края на денонощието ще започне да се повишава.

Слънцето изгря в 07:53 часа и ще залезе в 17:20 часа. Продължителност на деня 09:26 часа. Луната ще изгрее в 14:39 часа и ще залезе в 04:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

НИМХ