Потребители на социални услуги с коледна изложба-базар
Потребители на социални услуги с коледна изложба-базар / DarikNews.bg
Потребители на социални услуги с коледна изложба-базар
48142
Потребители на социални услуги с коледна изложба-базар
  • Потребители на социални услуги с коледна изложба-базар

Ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги в Община Велико Търново, ще бъдат представени в благотворителна коледна изложба-базар.

"Ние можем" се организира за пета поредна година по инициатива на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" към Община Велико Търново. За първи път инициативата е подкрепена и от бизнеса, в лицето на предприемача Красимир Гърдев. Изложбата ще бъде открита на 16 декември (петък) от 16,00 часа в Търговския парк на ЦБА.

Базарът ще покаже творения, изработени от деца и възрастни, които ползват всичките около  30 социални услуги, разкрити до момента на територията на общината, съобщи директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Росица Димитрова.

Сред участниците в изложбата са децата от Дом "Пеньо и Мария Велкови", Дневнен център за деца с увреждания, Център за настаняване от семеен тип, Дом за деца, лишени от родителски грижи в с. Балван. За първи път в подобна инициатива са включени и деца от Дом за деца с психични разтройства в с. Церова кория.

Коледният базар ще бъде закрит на 17 декември (събота) в 17,00 ч., уточни Росица Дмитирова.

Чуйте още в звуковия файл.