Почина тригодишното дете, пострадало в катастрофата на пътя Г. Оряховица –  Козаревец
Почина тригодишното дете, пострадало в катастрофата на пътя Г. Оряховица – Козаревец / Sofia Photo Agency, архив

Тригодишното момиченце, което пострада в катастрофа на пътя Г. Оряховица –  Козаревец е починало във великотърновската болница, съобщиха от полицията. При инцидента на 3 ноември, в който се удариха три леки автомобила, бяха ранени трима възрастни и детето.

Тогава "Мерцедес", движещ се от с. Козаревец към града, управляван от 29-годишният П. П. от Г. Оряховица, навлязъл поради висока скорост в ленатата за насрещно движение и се блъснал странично в идващия срещу него лек автомобил "Рено", управляван от 50-годишният З. З. от София. След това мерцедесът ударил челно движещия се в посока от Горна Оряховица към с. Козаревец друг лек автомобил "Рено", управляван от 35-годишният К. С. от Г. Оряховица.

Водачът на мерцедеса се отърва със счупен пръст на ръка, без опасност за живота. Шофьорът на второто рено бе с  множество счупвания и вътрешни разкъсвания и бе настанен е във великотърновската болница, с опасност за живота. Возещата се отпред 35-годишна пътничка получи комоцио и фрактура на пети ломбален прешлен. Возещото се отзад в същия автомобил, в система за обезопасяване на деца, 3-годишно момиченце бе откарано във великотърновската болница в безсъзнание, със съчетана и черепно-мозъчна травма, фрактура на крайници, с опасност за живота. За съжаление усилията на лекарите да го спасят претърпяха неуспех.