Петко Петков кара 8 км по джанта
Петко Петков кара 8 км по джанта / netinfo

Екипажът на “ОМV Рали Тим” - пилот Ясен Попов и навигато Дилян Попов  с “Мицубиши Лансър Ево 9” спечели рали “Аглика – Твърдица”, което бе последен кръг от първенството на България. От десетте скоростни отсечки на състезанието Попови спечелиха 6 и на финала изпревариха екипажа на “Черна котка Рейсинг тим” Георги Янакиев-младши / Петър Сивов със “Субару Импреза”. Това е първата победа на националните шампиони за 2005 година през този сезон, която ги извежда на 6-о място в общото подреждане на група “A и N”.
Великотърновският клуб “Етър-рейсинг” се представи с три екипажа. В клас “
N-2” Огнян Герджиков и Николай Китанов с “Опел Корса” катастрофираха в събота и отпаднаха от борбата.

Тодор Тодоров и Красимир Захариев с “Фолксваген Поло” победиха в “А-5” и са 17-ти в генералното подреждане на ралито, а в шампионата на страната са втори в класа си.

Най- драматично протече състезанието за Петко Петков и Валентин Бонев с “Пежо 306” в “N-3”.

“Движехме се десети в общото класиране и четвърти в нашия клас. На спускането от Твърдица спукахме гума и последните осем километра пежото вървя по капла. Нямахме друг избор, защото ако бяхме спрели да сменяме гумата щяхме да загубим поне четири минути. Така изгубихме две и финиширахме четиринайсти в генералното класиране на ралито и в четвърти в класа си. Състезанието бе много атрактивно. Последният участък от 19 километра- спускане предложи много емоции на зрители и участници”, коментира Валентин Бонев, навигатор на Петко Петков.

Шампионът н “N-2” Евил Денев от “Автоекспрес” не завърши рали “Аглика - Твърдица”, тъй като неговият “Ситроен Саксо” угасна при преминаването на река.