Пет тенис корта и съблекални иска да строи великотърновският клуб Барс на игрище Юнак
Пет тенис корта и съблекални иска да строи великотърновският клуб Барс на игрище Юнак / Дарик нюз
Пет тенис корта и съблекални иска да строи великотърновският клуб "Барс" на игрище "Юнак"
71474
Пет тенис корта и съблекални иска да строи великотърновският клуб "Барс" на игрище "Юнак"
  • Пет тенис корта и съблекални иска да строи великотърновският клуб "Барс" на игрище "Юнак"

Инвестиционно намерение за изграждане на тенис комплекс в района на игрище „Юнак” във Велико Търново са внесли в Общината от ТК „Барс”, съобщи председателят му Иван Русков. Документите са депозирани на 8 ноември 2013 г., но все още няма отговор от администрацията. Предвижда се възстановяване на трите корта, които съществуваха допреди разкопаването им по водния проект, изграждането на още два корта и сграда със съблекални. Те трябва да се реализират на мястото на съборените трибуни и зала.

По думите на Русков изграждането на тенис комплекс с пет корта ще позволи във Велико Търново да се провеждат международни турнири. Според него всеки от новите кортове би струвал между 60 000 и 70 000 лева, а стойността на сградата от 50 до 350 бона. Инвестицията може да бъде направена както от клуба, така и от Общината съвместно с Министерството на спорта.

''Министерството е готово да ни подкрепи. Доколкото знам от Федерацията вече са изпратили писмо до Общината. Районът на „Юнак” е отреден за спорт от 100 години, в анкетите направени между граждани какво да има в Старото военно училище преобладаваше становището за спортни обекти. Сега чета предложенията на архитектите и срещам, кули, молове, хотели и т.н. и никаква спортна инфраструктура”, заяви Иван Русков.

Чуйте го в звуковия файл.

60 деца ще тренират безплатно тенис на корт през пролетната ваканция и през месеците юни и юли във Велико Търново по проект спечелен пред Министерството на спорта, добави той. Заниманията вече се провеждат всеки делничен ден от 9.00 до 12.00 часа, а през юни и юли три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък по същото време. Проектът е на обща стойност 3500 лева, като част от средствата са за топки и ракети. На този етап тренировките са на един корт, но до края на май ще бъде възстановен и вътрешният, което ще струва на клуба 2500- 3000 лева.

През този сезон ТК „Барс” има шестима картотекирани състезатели. Мартин Илиев е в Топ 16 до 14 години, а Велизар Илиев е шампион на регион Плевен до 10 г.