Педагогическият факултет на ВТУ стана член на балканска педагогическа асоциация
Педагогическият факултет на ВТУ стана член на балканска педагогическа асоциация / снимка: ВТУ

Педагогическият факултет на ВТУ стана член на балканска педагогическа асоциация. Договорът е бил подписан от декана на Педагогическия факултет доц. Розалия Кузманова и проф. д-р Владо Тимовски, който е декан на Педагогическия факултет в Скопие и президент на организацията.

Нейни основатели са педагогическите факултети на висшите училища в Скопие, Одрин и Учителският факултет на Нишкия университет в гр. Враня. В организацията членуват факултетът на педагозите на Тракийския университет в Стара Загора, както и тези на Загреб, Черна гора и Албания.

В два международни научни форума в Скопие, организирани от балканската асоциация, участваха търновските педагози в края на септември. Ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, който е професор хонорис кауза на Скопския университет, приветства участниците в конференцията. Деканът на Педагогическия факултет доц. Розалия Кузманова и двамата й заместници доц. Галя Бонева и доц. Рени Христова, също са участвали в конференцията и конгреса. Те са говорили за съвременни образователни технологии при подготовката на предучилищни, начални училищни и социални педагози.