Партиите от Реформаторския блок отиват на избори в коалиция
Партиите от Реформаторския блок отиват на избори в коалиция / DarikNews.bg
Христо Панчугов
68123
Христо Панчугов
Меглена Кунева
  • Христо Панчугов
  • Меглена Кунева

Партиите от Реформаторския блок ще се явят в коалиция на следващите парламентарни и европейски избори. Това ще бъде дългосрочен съюз с активното участие на гражданите, обявиха във В. Търново лидерите на политическите сили, които влизат в дясното обединение. В процеса на стартиралите преговори участват шестте партии, които влизат в Реформаторския блок – ДСБ, СДС, Движение България на гражданите, Синьо единство, БЗНС и Народна партия свобода и достойнство. Извън коалицията остава партията на Зелените, тъй като те са членове на друго политическо европейско семейство, посочи лидерът на НПСД Корман Исмаилов.

Амбицията е ние да се явяваме заедно на много поредни избори, тъй като нашите възгледи за бъдещето на България са общи, допълни председателят на ДСБ Радан Кънев. Реформаторският блок вече има изготвена икономическа програма, предстои да обявим и мерките, които предлагаме за съдебната система и вътрешния ред, посочи Меглена Кунева. Създаването на Реформаторския блок идва да покаже на българските граждани, че има алтернатива на политическото статукво, заяви Христо Панчугов от “Синьо единство”. Той допълни, че реформаторите за пореден път изказват подкрепата си към всички протестиращи студенти.

Във Велико Търново лидерите на Реформаторския блок обявиха първия в страната Регионален граждански съвет, в който участват 17 души – университетски преподаватели, лекари, адвокати и бизнесмени. Те ще подпомагат с идеи и предложения работата на реформаторите на местно ниво. Такива граждански съвети ще бъдат учредени и в други областни градове. Водачите на реформаторите и участниците в Гражданския съвет ще се срещнат с жителите на Велико Търново и региона. Срещата ще започне от 18,00 часа в голямата зала на Общината под мотото: "Изразете своята позиция - тя е важна за нас! Задайте въпросите си - отговорът има значение!".

Партиите от Реформаторския блок отиват на избори в коалиция
netinfo

Ето пълния списък с имената на участниците в Гражданския съвет към Реформаторския блок във В. Търново:

Проф. Атанас Дерменджиев – ръководител катедра “География” във ВТУ
Екатерина Илиева – финансист
Д-р Ивайло Александров - стоматолог
Проф. Иван Станков – ръководител на катедра “Българска литература” във ВТУ
Проф. д-р Иван Лазаров – ръководител катедра “Стара и средновековна история” във ВТУ
Д-р Йончо Петров – лекар-онколог в КОЦ - В. Търново
Любомир Марков – бизнесмен
Д-р Милко Генчев – общопрактикуващ лекар в Павликени
Мирослав Кръстев – адвокат
Недко Цанев – бизнесмен
Николай Николов – председател на земеделска кооперация в Никюп
Петя Стефанова – педагог, преподавател по йога в НСА
Пламен Петров – биоземеделие
Пламен Русев – доктор по “Стара история”, председател на синдикална секция на КТ “Подкрепа” във ВТУ
Д-р Ренета Владимирова – общопрактикуващ лекар в Г. Оряховица, семеен лекар на 2012 г.
Доц. д-р Светлозар Влайков – преподавател по цълковнославянски и руски език към Православния богословски факултет на ВТУ
Цветанка Троянова – преподавател в Държавната търговска гимназия в Свищов