Парковете във Велико Търново с фитнес уреди и денонощна охрана
Парковете във Велико Търново с фитнес уреди и денонощна охрана / DarikNews.bg
Парковете във Велико Търново с денонощна охрана
47528
Парковете във Велико Търново с денонощна охрана
  • Парковете във Велико Търново с денонощна охрана

Постоянна денонощна охрана във всички паркове във Велико Търново въвежда кметът Даниел Панов. Мярката се налага заради зачестилите вандалски набези по обновените паркове. 18 души охрана ще бъдат назначени да бдят за реда и опазването на парковите съоръжения в старата столица, информира кметът, който днес лично направи оглед на състоянието на местата за отдих.

Градоначалникът обиколи обновените паркове заедно със сформирана от него комисия, която ще установи как е извършена реконструкцията и в какво състояние са съоръженията. След това ще бъдат направени предписания до фирмите за отстраняване на нередностите.

Според Даниел Панов новите пейки и кошчета в парк "Майка България" не са подходящи за парковата среда. По думите на кмета те са по-скоро за украса, отколкото за сядане, затова фирмата-изпълнител ще трябва да ги подмени.

Парковете във Велико Търново с фитнес уреди и денонощна охрана
netinfo

Кметът инспектира и ремонта на водната каскада в парк "Марно поле". Новият шадраван ще има не само художествено осветление, но и музикално озвучаване, съобщи Панов. Водното съоръжение вече е изпробвано, сега е зазимено и ще бъде пуснато в началото на пролетта.

Шестте парка във Велико Търново бяха ремонтирани през лятото с над 4 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие".  В най-скоро време в някои от тях ще бъдат доставени и монтирани фитнес уреди. Кметът е провел предварителни разговори и се очаква доставката на спортните съоръжения, които ще бъдат монтирани на открито.

Чуйте повече от Даниел Панов в звуковия файл.