Оставиха Момчил Врайков в ареста, ще решават за екстрадацията му в Ирландия
Оставиха Момчил Врайков в ареста, ще решават за екстрадацията му в Ирландия / Гонг

Бившият футболен съдия Момчил Вракйков, който бе задържан в Полски Тръмбеш при полицейска проверка, остава с постоянна мярка „задържане под стража" в ареста, постанови Великотърновски окръжен съд.
39-годишният ексрефер е издирван от Ирландия, във връзка с извършени кражби, измами и източване на банкомати.

През есента на миналата година Врайков бе арестуван в Пловдив по същата причина. Тогава Окръжният съд в града под тепетата реши да не бъде екстрадиран в Ирландия, а като причина за това бе изтъкната липсата на гаранция от страна на северната държава, че арбитърът ще бъде върнат в България да изтърпи наложеното му наказание. В Дъблин тече наказателно производство срещу българина. Той е обвинен в източването на 900 евро от банкови карти.

Пред търновските магистрати жителят на Белене заяви, че иска да му бъде наложена по- лека мярка, защото се грижи за семейство, има стопанство, и няма намерение да се укрива, но желанието му не бе удовлетворено. Очаква се до края на седмицата да бъде насрочена дата за дело, на което Окръжният съд в старата столица да се произнесе дали ще екстрадира Момчил Врайков в Ирландия.