Опозицията започва в цялата страна утре подписка срещу правителството
Опозицията започва в цялата страна утре подписка срещу правителството / netinfo

Национална подписка срещу правителството стартира от 11 часа утре в цялата страна.
Инициативата на ГЕРБ, СДС и ДСБ е да се подписват листи във вид на заповеди за уволнение на правителството на основание корупция по всички етажи на властта, некомпетентност в управление и провал на членството на България в Европейския съюз.
Отпечатани са над 750000 заповеди за уволнение, обяви във В. Търново председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Подписката ще продължи до 13 часа, а след това кампанията ще бъде изнесена в регионалните офиси на трите партии в страната, където подписи ще се събират до 21 септември.
След това те ще бъдат изпратени до Министерски съвет.
До сега във В. Търново се получени 7000 екземляра от заповедите за уволнение на правителството, но ще ни трябва много повече, предвиди областният лидер на ГЕРБ Христо Христов. Кметът на Омуртаг не е разрешил в града да бъде обособено място за събиране на подписи в кампанията на ГЕРБ, СДС и ДСБ, с която трите партии се обявяват срещу политиката на правителството и настояват за предсрочни парламентарни избори.

Подобно решение показва, че кметът от ДПС в Омуртаг се страхува от химикалката и волеизявлението на гражданите, а това граничи с цинизъм, коментира във В. Търново председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.