Общинският съвет ще решава влиза ли бадминтонът в зала Сава Величков
Общинският съвет ще решава влиза ли бадминтонът в зала Сава Величков / DarikNews.bg

Общинският съвет ще решава ще се провеждат ли и тренировки по бадминтон в зала „Сава Величков". Това стана ясно по време на последното заседание на Постоянната комисия за спорта, туризма, децата и младежта към Местния парламент. На него хандбалните клубове „Етър- 64" и „Боляри", които ползват съоръжението, предоставиха графика си, а президентът на Бадминтон скуош клуб „В. Търново" инж. Димо Димов поиска да води занимания в събота от 10 до 12 часа и в един от делничните дни от 19 до 21 ч.

Председателят на комисията Камен Алексиев обясни, че Общинския съвет е този, който разпределя спортната база и за това трябва да бъде внесено предложение до него. Това веднага бе направено от съветника Румен Димитров, който предложи да бъдат удовлетворени и трите клуба. Той, Роза Мишева и Николай Цонев гладуваха предложението да бъде внесено на предстоящата сесия, но други четирима членове на Комисията се въздържаха, с мотива че трябва първо да видят становището на Администрацията.

То трябва да бъде предоставено на следващото заседание на комисията. Така нещата отново се отложиха във времето и ще се чака позицията на кмета д-р Румен Рашев и на спортния експерт Мирослав Паничаров. Сагата с липсата на зала за бадминтона продължава вече осма година, като клуба спечели дела срещу Общината в Комисията за защита от дискриминация и Върховния административен съд.