Общона Елена кани художници за участие в пленер в румънския град Меджидия
Общона Елена кани художници за участие в пленер в румънския град Меджидия / община Елена
Международен пленер по изобразително изкуство „Лучиян Григореску“ в гр. Меджидия, Румъния, е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“  на общините Елена и Меджидия,  финансиран по програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г.“ В тази връзка община Елена отправя покана към  професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе  в гр. Меджидия от 26 юли до 4 август 2019 г.

Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта - насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В 10-дневното събитие участниците от двете общини - Елена и Меджидия ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, а професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Всеки пленер по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят творбите си на община Меджидия. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата, с цел творческо вдъхновение на участниците.

Нощувки, пътни разходи, изхранване, както и всички материали за рисуване са за сметка на проекта.

За информация и записвания при Светослав Петров, ръководител на проекта,  на телефон 0883 362 618 или на email: iep@elena.bg

Срок за заявяване на интерес до 28.06.2019 г.