Обраха спестяванията на възрастни хора от Михалци
Обраха спестяванията на възрастни хора от Михалци / Дарик нюз, архив

Петима мъже са откраднали 1 800 лв. от къща в павликенското село Михалци, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Вчера в дома на 82- годишен дядо влезли трима непознати, които заявили на съпругата му, че изкупуват алуминиеви капачки и желязо. Докато жената и "търговците" оглеждали металните отпадъци в двора се прибрал и стопанинът. Пред къщата той видял други двама мъже с лек автомобил „Опел".

Малко по-късно тримата, без да купят нищо, се качили в автомобила и потеглили в неизвестна посока. Прибирайки се вътре дядото намерил шкафа, в който държал спестяванията си заключен, но ключът липсвал. След като го отворил с резервния ключ, установил липсата на 1 800 лв.

По данни на потърпевшите четирима от мъжете са на видима възраст 30-35 години, с височина около 1,75 м, нормално телосложение, мургави, с къси тъмни коси. Петият извършител е висок около 160-165 см, с бяло лице и кестенява коса. Мъжете са говорили на правилен български език, без диалект. По случая е започнато досъдебно производство в РУП - Павликени.