Областната дирекция на МВР затяга мерките за сигурност
Областната дирекция на МВР затяга мерките за сигурност / Дарик нюз, архив

Полицията предприема сериозни мерки за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите по време на официалните празници 06 и 22 септември, съответно Съединението и Независимостта на България, съобщават от Областната дирекция на МВР. Засилено полицейско присъствие се предвижда в празничните дни на местата, където ще се провеждат тържествени чествания и публични прояви. Проведени са срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, осъществяващи дейност в места, на които ще се провеждат тържествата, с цел недопускане на нарушения и противообществени прояви.

Предприети са допълнителни мерки за осигуряване на безопасността на движението. Засилен ще бъде контрола по главните пътища от републиканската пътна мрежа. Пътните полицаи стриктно ще следят за спазване на скоростния режим, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи, използване на обезопасителните системи, наличието на винетен стикер и такъв за сключена гражданска отговорност.  Стриктно ще се контролира спазването на забраната за движение по главните пътища на тежкотоварни автомобили, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. в последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден от седмицата.

В случай, че станете свидетели на нарушение, престъпление или друг инцидент уведомете служителите на реда на тел. 112 или 662 234 и 662334, апелират от Областната дирекция.