/ iStock/Getty Images
107,52 на 100 хил. души население е отчетената заболяемост от коронавирус във Великотърновска област за изминалите 14 дни.

През последното денонощие новориагностицираните случаи са 35, в Информационната система не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.

В област Велико Търново са поставени общо 55 054 дози от ваксините (с натрупване), от които през последното денонощие – 396 (Comirnaty – 246, Moderna – 36 и Janssen – 114). Със завършен имунизационен цикъл са общо 27 574 лица (с натрупване).

Продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 лица.

Отново „зелен коридор“ за ваксинация във Велико Търново

На 12 и 13 август с имунизации и реимунизации срещу COVID-19 ще бъдат обхванати лица от малки населени места на територията на община Елена (Майско, Константин, Марян, Тодювци, Майтанци и гр. Елена) от мобилни екипи на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ и ЦСМП – Велико Търново, и Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Велико Търново, по предварително уточнени график и пунктове (в с. Майско и гр. Елена).

В периода 9 – 13 август ще работят „зелени коридори“, в които приоритетно ще се ваксинират лицата на възраст над 60 години и лицата с хронични.

На 14 август от 9:00 ч. до 12:00 ч. в имунизационния кабинет в РЗИ – Велико Търново (ул. „Никола Габровски“ №23 – западен вход) ще работи „зелен коридор“ за ваксиниране на всички желаещи лица с ваксините на Janssen и Pfaizer/BioNTech, без предварително записване.
РЗИ-Велико Търново