Нов триумф за великотърновския хандбал, старшата възраст на Етър 64 е шампион
Нов триумф за великотърновския хандбал, старшата възраст на Етър 64 е шампион / Дарик нюз

Девойките старша възраст на ХК „Етър- 64” дублираха купата на България с шампионска титла. На финалите в Габрово в предварителната група великотърновки разгромиха последователно „Хасково” с 29:14, „Васил Левски” (Нови пазар) с 22:15 и „Нове-99” (Свищов) с 28:14. С трите си победи възпитаничките на Йонка Генчева завършиха първи и на полуфинала отнесоха втория от група „А” – „Ники спорт” (Сливница). Така стигнаха до финал срещу домакина „Бъки”, бил в другия полуфинал „Нове- 99”.

В спора за златото етърки пречупиха съперничките си в тяхната заела с 27:23 в мач, в който непрекъснато водеха в резултата. След 2:2 в началото „виолетовите” дръпнаха и почивката дойде при 13:12 в тяхна полза. Боговеста Йосифова от домакините и Кристина Стефанова от гостите натрупаха по две отстранявания, а в началото на втората част получиха последователно и червени картони за трето отстраняване. В 40-ата минута резултатът вече бе 18:15 за великотърновки, а в 50- ата 24:20. Червен картон получи и Дария Събева, като в целия мач етърки имаха 12 отстранявания, а домакините – осем.

Станислава Димитрова отново бе над всички и завърши финала с 14 попадения. Тя бе избрана в идеалната седмица за най-добър разпределител, а Дария Събева – за най-добър пивот.

Шампионската купа и златните медали бяха връчени на нашите от президента на клуба Атанас Атанасов, а за габровки за пореден път остана среброто. „Отборите бяха много силни, а на финала победи който направи по-малко грешки. Момичетата са герои, нямаха възможност за нормална почивка и по цял ден бяхме в залата. За разлика от жените, при девойките старша възраст от дълги години не сме правили дубъл. С това, че спечелихме първенството и купата на страната показахме, че сме най-добрият отбор в страната!”, коментира щастливата треньорка Йонка Генчева.

За успеха членът на клубната управа Йордан Йорданов обяви, че подарява на момичетата 3 дни почивка с ол инклузив в хотел, който самите те си изберат. Жестът му бе предизвикан от факта, че през трите дни, заради липса на средства, само етърки пътуваха всеки ден до Габрово, а клубът нямаше възможност да им осигури хотел за почивка поне между срещите и те стояха непрекъснато в залата.

Шампионки на България станаха: Ивона Петкова, Станислава Димитрова, Габриела Янкова, Дария Събева, Христиана Гавраилова, Първолета Димова, Кристина Стефанова, Мария Йорданова, Габриела Николова, Полина Генчева, Антония Игнатова, Данислава Петрова.