Осминафиналът Атлетико М - Челси от ШЛ ще се играе във Варшава
Осминафиналът Атлетико М - Челси от ШЛ ще се играе във Варшава / iStock/Getty Images
Нов футболен терен ще бъде изграден във Велико Търново, западно от стадион "Ивайло", съобщиха от пресцентъра на общината. В началото на седмицата е започнало строителството на терена за тренировъчна и състезателна дейност на мястото на бившата ледена пързалка в града. Финансирането ще бъде осигурено от БФС, чрез програма на ФИФА за възстановяване на стари футболни терени.

Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, с естествено тревно покритие и обща затревена площ 105/70 м., ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура. Предвижда се изграждане на подпорна стена, за което също са осигурени средства, а техническото проектиране е на финал.

През 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Той не се е възползвал от 5-годишния срок за реализация на намерението, след което по инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново е върнала стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г., припомнят от общината.