/ / ThinkStock/Getty Images
Огнеборци са гасили седем пожара в област Велико Търново през изминалото денонощие, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. При инцидентите няма пострадали.

Първият сигнал е подаден в 12:55 ч. на 8 октомври за пожар в помещение в жилищна кооперация на бул. „България“. Унищожени са мебели и са опушени стените.

В 13:35 ч. в местността „Корея“ в Свищов, поради небрежност при боравене с открит огън, са изгорели отпадъци в общинска собственост.

В 14:35 ч. на ул. „Поборническа“ във Велико Търново са горели сухи треви, а в 17:48 ч. в местността „Дъбов рът“ в с. Нова Върбовка е изгоряло царевично стърнище.

Между 18:00 и 19:00 ч. до пътя за с. Росица и на ул. „Крайбрежна“ в с. Първомайци, отново поради небрежност при боравене с открит огън, са запалени отпадъци.

Малко преди 23:00 ч. е подаден сигнал за още един пожар в апартамент на великотърновската улица „Стара планина“. Причината е техническа неизправност в аспиратор. Унищожени са мебели и бяла техника, опушени са стените.
Агенция "Фокус"