Не чрез старите десни партии ще стане обединението на дясно мислещите хора
Не чрез старите десни партии ще стане обединението на дясно мислещите хора / netinfo
„Още след президентските избори стана ясно, че хората уволниха ръководствата на досегашните десни партии. За съжаление те не разбраха това и продължиха да правят политика в същия стил”, каза лидерът на гражданско сдружение Европейски демократичен път Димитър Абаджиев.

„Всъщност избирателите са тези, които казаха, че старата десница в този и вид вече не ги представлява политически. Така че въпросът с оставките на лидерите на СДС и ДСБ звучи комично. Това е все едно да си подадеш оставката след като си отдавна уволнен. Сега въпросът за дясното в никакъв случай не се свързва със старите десни партии, а с дясно мислещите хора”, коментира Абаджиев.

„Резултатът на ГЕРБ на евроизборите е естествен и той отрази мнението на хората, уморени от досегашния стил на правене на политика. Европейски демократичен път също допринесе за постигнатия резултат в изграждането на общата визия на новия проект ГЕРБ. И за местните избори ЕДП ще подкрепя кадидатите на партия ГЕРБ. Надяваме се и като гражданско сдружение да можем да издигнем личности, които да се включат в тези избори”, допълни Абаджиев.

Чуйте още от интервюто в пикачения файл: