НДСВ стартира във В. Търново подписка в подкрепа на всеобщото гласуване
НДСВ стартира във В. Търново подписка в подкрепа на всеобщото гласуване / Дарик нюз
НДСВ стартира във В. Търново подписка в подкрепа на всеобщото гласуване
69582
НДСВ стартира във В. Търново подписка в подкрепа на всеобщото гласуване
  • НДСВ стартира във В. Търново подписка в подкрепа на всеобщото гласуване

Подписка в подкрепа на всеобщото гласуване стартира във В. Търново днес НДСВ. Заместник- председателят на партията Георги Найденов подчерта, че идеята “Всички гласуваме” е тяхна и е лансирана още през 2007 г., но тогава коалиционните им партньори са я блокирали, тъй като не обслужва интересите на партиите, които имат твърд електорат.

“Всеобщият вот би омаловажил така нареченото пазаруване на гласове. Нашите предложения, които ще внесем в Народното събрание, предвиждат изборите да се провеждат в делничен ден, обявен от Министерски съвет за неработен. Обсъждаме на всеки гласувал да се дават ваучери за отстъпка при използване на административни услуги, които така или иначе заплаща”, коментира Георги Найденов.

Чуйте го в звуковия файл.


В понеделник в Пресклуба на БТА в София ще бъде организирана кръгла маса по темата, добави Георги Найденов. На предстоящите евроизбори НДСВ ще участва в дясноцентристка коалиция, като най- вероятно листата ще бъде водена от д-р Антония Първанова.

Правителството да не пипа плоския данък, посъветва още заместник- председателят на царската партия. По думите му данъчната система е добра, но не работят приходните ведомства и особено Агенция “Митници”. Според него бюджетният дефицит в приходната си част в момента е 700- 800 милиона лева.