Наталия Кобилкина: Обичайте себе си, за да имате успех в любовта
Наталия Кобилкина: Обичайте себе си, за да имате успех в любовта / DarikNews.bg
Наталия Кобилкина за успеха в любовта
68072
Наталия Кобилкина за успеха в любовта
Наталия Кобилкина за сексуалността
  • Наталия Кобилкина за успеха в любовта
  • Наталия Кобилкина за сексуалността

Как да привличат любовта в живота си обясни на великотърновци известната сексоложка Наталия Кобилкина. Тя гостува за първи път в старата столица, за да изнесе обучителна лекция по въпросите на любовта, семейния живот и сексуалност. "Обикновено моите курсове се посещават от жени, затова бях приятно изненадана, че тук имаше много мъже”, сподели Кобилкина. По нейни впечатления Търново е град с много силни семейни традиции. Винаги в по-малките градове семейството е важно и ценно, каза сексоложката. Според нея да се научиш да обичаш себе си, е първото и най-важно нещо, за да намериш любовта в живота си. Трябва да приемаш тялото си и своите качества, да не се осъждаш, да си прощаваш и да се потупваш често по рамото, съветва Кобилкина за успех в любовта.

Много важно е да знаем какво искаме и да вдигаме вибрациите, тъй като всяка емоция има определени херцове. Благодарността вибрира с 95 херца, любовта – със 150, а страхът – само с 2 херца. Емпатията или съчувствието има най-висока енергия– към 250 херца, разказа още Наталия Кобилкина. Според нея всички зависимости понижават енергията ни, затова трябва да намерим начин да се отървем от тях.

Упоритостта е качеството, което притежават всички преуспели в живота личности. За да бъдем успешни и да постигаме мечтите си, не трябва да се отказваме, а да ги следваме с упоритост и енергия, добави известната психоложка. По нейни наблюдения двойките в България лесно се развеждат, тъй като технически това е много по-лесно, отколкото в други държави по света. Освен това хората вече искат да живеят щастливо и не се примиряват с нещастния семеен живот, както едно време. Сега хората са много по-открити и не се притесняват да споделят сексуалните си проблеми във връзката. Изобщо през последните 20 години е много модерно да се говори за секс, казва още Кобилкина. Тя споделя, че е против порно филмите, тъй като те дават една погрешна представа за сексуалността и това може да породи комплекси, особено у младежите.

Сексоложката смята, че в училище трябва да има специални часове по сексуално образование и самата тя води такива безплатни лекции в няколко столични гимназии. Това зависи от самите училищни ръководства и ако има желание във Велико Търново също можем да направим такива лекции, коментира Кобилкина. Според нея има нужда да се въведат часове по адекватно сексуално знание в българската образователна система, като най-добре е лекциите да са насочени към 15 и 16- годишните ученици.

Следващото посещение на Наталия Кобилкина в старата столица е планирано за декември, малко преди Коледните празници. Тогава сексоложката ще направи тренинг за щастливите личности.