/ DarikNews.bg, архив
Контролираните от РИОСВ-Велико Търново дружества, които извършват дейности с отпадъци - събиране, транспортиране, съхранение, третиране изпълняват задълженията си по Закона за управление на отпадъците. Инспекцията отчита по-малко установени административни нарушения от началото на годината.

Над 50 000 цветя и дръвчета са засадени във Велико Търново през годината

Намаляват нарушенията, свързани с неводене на задължителна отчетност и нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Съставените 19 акта са за нерегламентирано съхраняване и третиране на отпадъци. Наложените глоби и санкции с наказателни постановления са в размер на 40 400 лв.

Остава проблемът с нерегламентираното изхвърляне на строителни и битови отпадъци от гражданите. В такива случаи РИОСВ издава предписания до кметовете на населените места за тяхното почистване.

Почистиха 16 замърсени терена след проверки на РИОСВ

От началото на годината до момента РИОСВ отчита 553 проверки и 67 изпълнени предписания от физически и юридически лица. В резултат на контролната дейност и издадените предписания на кметства са почистени 16 нерегламентирани замърсявания с битови и строителни отпадъци.

Проверки на защитени местности и зони извърши РИОСВ-Велико Търново през септември

Издадени са 20 разрешения за извършване на дейности по третиране на отпадъци и 50 регистрационни документа за извършване на дейности по третиране/ транспортиране на отпадъци.