Над 2 000 квадратни метра улици ще бъдат изкърпени във Велико Търново
Над 2 000 квадратни метра улици ще бъдат изкърпени във Велико Търново / netinfo

Над 2 000 квадратни метра улици ще бъдат изкърпени във Велико Търново по време на пролетните ремонтни дейности на пътните настилки, съобщиха от общината.

Близо 340 000 лв. е общата стойност на поръчката за ремонт и поддръжка на уличната мрежа във Велико Търново. С парите ще бъдат изкърпени уличните дупки и тротоарни настилки, ще се направят хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация и ще се поставят предпазни парапети.

Фирма ”Пътстрой 2001”, която спечели обществената поръчка за ремонт на уличните и тротоарни настилки, вече работи по изкърпването на най-проблемните участъци. Частично са запълнени най-опасните дупки по улиците “Никола Пиколо”, “Мармарлийска”, “Никола Габровски”, “П.К. Яворов”, “Алеко Константинов” и в участъка от моста на река Янтра до църквата “Св.40 мъченици” до кръстовището на “Мавриков” и “Дервеня”.

В момента започва първият етап от ремонта на асфалтовите настилки. В зависимост от атмосферните условия ще се работи по изкърпване изцяло на улиците: “България”, “Никола Габровски”, “Стефан Стамболов”, “Иван Вазов”, “Ниш” и “Йоновка”. Първият етап на ремонтите трябва да приключи до две седмици, като срокът може да бъде удължен само заради лоши атмосферни условия, информират от общината.

Изкърпване на други осем улици предвижда вторият етап на ремонтните дейности. Това са “Гео Милев”,“П.К. Яворов”, “Елин Пелин”, “Зеленка”, “Алеко Константинов”, “Полтава”,“Арх. Георги Козаров” и “Беляковско шосе”. Ремонтът на тези участъци ще отнеме три седмици.