Начален учител взе Академичната награда на общината от 5000 евро
Начален учител взе Академичната награда на общината от 5000 евро / netinfo

23-годишният Стефан Ангелов от Дряново е тазгодишният носител на Академичната награда на община Велико Търново в размер на 5000 евро.

Отличието бе връчено на тържествено събрание в аулата на университета по повод студентския празник – 8 декември.

Стефан Ангелов е завършил тази година бакалавърска степен по „Предучилищна и начална педагогика”, в момента работи като начален учител в Основно училище „Бачо Киро” и като асистент в Педагогическия факултет на Великотърновския университет.

„Приемам наградата преди всичко като морално признание за всичко, което съм направил досега. Ще вложа парите в моето образование и научно израстване в педагогическата сфера”, каза при награждаването си Стефан Ангелов. Повече може да чуете в прикачения файл.

Академичната награда на община Велико Търново се връчва за осма поредна година на талантлив студент, завършил образованието си с отличен успех.

Още 7 отлични студенти получиха академични стипендии в размер на 1000 лева. Те са излъчени от седемте факултета на университета – Вяра Стойчева (Френска филология), Теодор Додуров (История), Мартин Александров (Информатика), Мартина Павлова (Връзки с обществеността), Мая Михнева (Психология), Ива Иванова (Живопис) и Зорница Иванова (Иконография).

Още 15 стипендии в различни размери бяха връчени на студенти отличници в различни специалности.