Мотошоу с награден фонд от 10 000 долара започва във Велико Търново
Мотошоу с награден фонд от 10 000 долара започва във Велико Търново / БГНЕС

Участници от 14 държави ще се включат в първия по рода си у нас и на Балканите STUNT INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP. Атрактивното състезание ще се проведе от 17 до 19 август на паркинга пред „МЕТРО", с подкрепата на Община В. Търново. Организатор е великотърновският клуб „Хазарт", съобщи основателят му Даниел Кръстев.

Наградният фонд е в размер на 10 000 щатски долара, като победителят ще получи половината от сумата и купа. Премии в различен размер ще бъдат раздадени на класиралите се до десето място.

Специaлен гост на мотошоуто ще бъде едно от най- популярните имена в STUNT спорта - Ас Фариас, който ще е начело в съдийската комисия. Водещ е Мартин Маринов, наричан още CRAZY MARTIN, който е сред най- известните българи, занимаващи се сьс стънт.

В надпреварата могат да се включат до 50 души. Те ще изпълняват различни акробатични номера с моторите за опроделено време, а жури от трима души ще ги оценява.

В петък и събота са пресявките, финалите са в неделя. Входът за зрителите е 5 лева на ден, като средствата ще бъдат включени в наградния фонд. За гостите са предвидени дискотеки под открито небе и много игри.