Моника Георгиева и Деница Колева са шампионки на България при жените, Анита Кръстева със сребро
Моника Георгиева и Деница Колева са шампионки на България при жените, Анита Кръстева със сребро / Личен архив

По- малко от 48 часа след като стана шампионка за девойки под 20 години Моника Георгиева от „Локомотив- 2010" победи и при жените на 1 500 метра. Горнооряховката спря хронометрите на 4:39.30 минути и изпревари с 1,34 секунди втората Симона Миланова „Класа".

Титлата е първа за горнооряховката при жените. Великотърновката Анита Кръстева, който бяга за другия горнооряховски клуб „Локомотив 55" се класира четвърта. Моника Георгиева се пребори за бронз на 800 метра, като времето, за което преодоля дистанцията 2,16,40 минути и донесе квота за участие в Балканското първенство в Ескишехир, Турция. В същата дисциплина Елмира Пановска „Атлетик- 91" завърши на седмо място.

Вицешампионка на България на 5 000 метра стана Анита Кръстева. Възпитаничката на Свилен Митрофанов се нареди непосредствена след Силвия Дънекова  СКЛА „Нови Пазар". Румяна Пановска е пета, а съотборничката й от „Атлетик- 91" Диянка Давидова е осма.

Силвия Дънекова спечели и бягането на 3000 метра стипълчейз. В тази дисциплина Елмира Пановска е четвърта, а горнооряховката Магдалена Борисова не успя да финишира.

При мъжете на 3000 м стипълчейз бягаха трима горнооряховци. Светослав Панов е осми, Пламен Трънков единадесети, а Йордан Димитров тринадесети.

Държавният юношески шампион на 800 метра Тодор Русанов се класира осми на същата дистанция при мъжете.

Поредна шампионска титла в хвърлянето на копие взе Деница Колева.

Състезателката на "Етър- 2007" постигна в третия си опит- 45,43 метра и се реваншира за второ място през зимата. Личната й треньорка Антоанета Селенска се класира на седмо място.

Само 2 сантиметра разделиха Михаил Селенски "Етър- 2007" от медал в хвърлянето на диск. Великотърновецът прати уреда на 49,78 метра, които му отредиха четвърто място. В дисциплината тласкане на гюле Селенски е седми, друг великотърновец Боян Добрев остана дванадесети. Шампионатът на страната зза мъже и жени се проведе на стадион  „Хаджи Димитър" в Сливен.