Млади търновски артисти управляват стихията на огъня
Млади търновски артисти управляват стихията на огъня / DarikNews.bg
Млади търновски артисти управляват стихията на огъня
52036
Млади търновски артисти управляват стихията на огъня
  • Млади търновски артисти управляват стихията на огъня

Те управляват стихията на огъня, играят си с пламъците и рисуват огнени фигури във въздуха. Те подхвърлят запалени топки и въртят огнени ветрила. Резултатът е невероятно огнено шоу, пред което се дивят българи и чужденци.

Великотърновците Венелина Павлова и Младен Борисов правят тези атрактивни спектакли от три години. Двамата са млади, талантливи и артистични. Адреналинът ги зарежда с ентусиазъм и ги кара да експериментират с огъня. Енергията, която излъчват, е толкова заразителна, че кара публиката да ги аплодира с възхищение.

Последният спектакъл, който представиха пред жителите на старата столица, беше част от празничната програма, която Общината организира за Благовещение. Венелина и Младен работят заедно като хореографи на танцовата формация „Фреш еър" към търновското читалище „Надежда". Там учат тийнейджъри предимно на улични танци. Занимават се с всякакво улично изкуство и пеят. Преди няколко години на морето попаднали на огненото шоу на един артист, който след това станал техният първи учител.

„Магията на огъня е толкова силна, че веднъж като започнеш, няма отказване. За хората също е много атрактивно, особено ако е тъмно. Тогава всички фигури на огъня се виждат отчетливо и гледката е завладяваща", разказва 21-годишният Младен. Той се е специализирал във въртенето на огнен пой. 20-годишната му партньорка пък е майстор на ветрилото и стиковете.

Родителите и на двамата се оказали достатъчно широкоскроени хора, за да позволят на децата си да играят с тази мощна стихия. Още повече, че огнените шоа често са съпроводени и с малки инциденти като леки изгаряния или опърлени коси, споделят Младен и Венелина.

Чуйте разговора с тях в звуковия файл.