Министър Асен Василев идва за изложение на български производители във В. Търново
Министър Асен Василев идва за изложение на български производители във В. Търново / снимка: БГНЕС, aрхив

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев идва утре във В. Търново за откриването на среща-изложение на производители в областта на хранително-вкусовата промишленост и земеделието. Събитието се организира от министерството, съвместно с Българската банка за развитие.

Във форума ще участват още заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер, кметът на старопрестолния град Даниел Панов, както и представители на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската банка за развитие, финансови институции, сертификационни лаборатории.

Изложението ще бъде открито в 10,00 часа в Изложбените зали "Рафаел Михайлов". Над 100 български малки и средни предприятия и 7 търговски вериги са заявили участие в срещата, информират от пресцентъра на МИЕТ.  

Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза. Целта е българските предприятия да получат повече информация за стандартите, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа на търговските вериги, както и за възможностите за експорт на български храни. Производителите ще бъдат запознати и с допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници.

Заради програмата на изложението в събота от 08,00 до 11,00 ч. ще бъде затворена за движение улица "Рафаел Михайлов". Вечерта ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл "Звук и светлина". Затова от 20,45 до 21,30 ч. ще бъдат затворени за движение площад "Цар Асен І", ул. "Иван Вазов" в участъка от кръстовищет с ул. "Читалищна" до пл. "Цар Асен І", ул. "Читалищна" в участъка от кръстовището с "Михаил Кефалов" до пл. "Цар Асен І", ул. "Климент Охридски" в участъка от пл. "Цар Асен І" до каменния мост на река Янтра, ул. "Никола Пиколо", ул. "Михаил Кефалов" за посоката на движение от кръстовище "Обходен път към крепостта Царевец" - ул. "Крайбрежна"- ул. "Сливница" до кръстовището с ул. "Читалищна".