Миндя за седма година става столица на рока
Миндя за седма година става столица на рока / снимка: DarikNews.bg

Две рок вечери с поп моменти и блус отклонения. Това очаква посетителите на седмото издание на Миндя рок фест, който ще се проведе на 28 и 29 август в търновското село. Най- голямото по рода си извън столично събитие ще събере 11 групи и близо 50 музиканти, като три от формациите са съставени от доценти и професори, издадоха организаторите.

Първата вечер ще забият музикантите от “Delta Roosters” и „CRUSH”. Една от изненадите на феста са беларусците от Дабъл БИТ. „Това е първата чуждестранна група отвъд Желязната завеса, която ще гостува на сцената в Миндя”, обясни проф. Евгени Дайнов, който освен организатор е и музикант. „Ша- ша” и „Blues Traffic” ще допълнят музикалната картина, а примата на българския рок Милена Славова е гвоздеят за вечерта.  В събота публиката ще се наслади на изпълненията на “Restart Rock Band BG”, на търновците от „Черноризец”, както и на бандите „Магистри” и „Tortilla Flat”. Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ще бъдат черешката на тортата, информираха още организаторите. Финалът ще бъде поставен със зрелищен джем сешън, когато на сцената ще излязат знайни и незнайни музиканти.

Програмата предвижда още редица съпътстващи събития. След традиционното слово на кмета за откриването на феста, певческата формация към читалището в Миндя ще отправи музикален поздрав към всички присъстващи. Организаторите загатват и за специална изненада, за която издават само, че е от Смолян.

Около 2 хиляди души се очакват да пристигнат в Миндя специално за дългоочакваното събитие. Предвидени са места за палаткови лагери и кемпери. Самите музиканти ще бъдат настанени в истински селски къщи, където ще усетят атмосферата на населеното място. Всички концерти ще бъдат излъчени на живо и напълно безплатно на сайта на Миндя рок фест, който предстои да стартира съвсем скоро.