Милка Христова: Не сме изпреварили ГЕРБ по политически смени!

Милка Христова: Не сме изпреварили ГЕРБ по политически смени!
Милка Христова: Не сме изпреварили ГЕРБ по политически смени! / снимка: "Коалиция за България"

„Не сме изпреварили ГЕРБ по политически смени в администрацията!”, каза народният представител от “Коалиция за България” Милка Христова пред жителите на с.Павел, община Полски Тръмбеш, по време на поредната й приемна и разговор с населението. Към 30 души напълниха пенсионерския клуб в селото, за да попитат и да чуят от депутата какви са вижданията й за политиката на „Коалиция за България”. На срещата присъстваха и новият областен председател на БСП Валентин Ламбев и общинският председател в Полски Тръмбеш Иван Иванов.

Милка Христова подчерта, че вместо с политическа чистка те са се заели да предложат в парламента необходимите закони, за да живеят българите спокойно, да се увеличат социалните плащания и да се подпомогне бизнеса. 21 нови закона са приети от 42-то Народно събрание, припомни Христова. Даден е отговор на над 150 въпроса към министри, но още над 100 очакват отговор заради блокираната работа на Парламента. „За съжаление имаме една неопитна опозиция, която девалвира значението на едно от най-силните оръжия на парламентарната опозиция, а именно – вота на недоверие”, каза Христова.

По селата хората не искат повече помощи, а повече работа. Така се обърнаха към народния представител жителите на с.Павел. Те поискаха да се върне възможността да хората да са предприемчиви, дори и за традиционни дейности, като например да направят домашна ракия.

Общинският председател на БСП в Полски Тръмбеш Иван Иванов припомни, че в последните години в общината са възстановили работа масленото предприятие, където са отворени над 40 работни места, както и е открито предприятие за сателитни технологии. Хората настояха и за по-бързото въвеждане на т.нар. „швейцарско правило” за индексиране на пенсиите с размера на инфлацията. Жители на с.Павел се застъпиха и за въвеждане на преференциалното гласуване в Избирателния кодекс.
Местни земеделци одобриха въведеното възстановяване на акциза за горива, но предложиха то да става чрез предварително раздаване на карти с лимит според обработваната площ.

Мнозина от присъстващите се зарадваха на визитата на Валентин Ламбев, броени дни след избирането му начело на областната организация на БСП. Причината е, че семейството му е с корен от с.Павел. Той приветства загрижеността, която хората от селото изразиха за състоянието на държавата и за националната политика. И увери, че всяко от предложенията им ще бъде подробно анализирано и обмислено.

В понеделник Милка Христова проведе приемен ден и в град Полски Тръмбеш и в с.Масларево. Тя декларира, че няма да мине понеделник, в който да не организира приемен ден или да участва в обществени мероприятия.