Масови съкращения заплашват Г. Оряховица, смятат от КТ Подкрепа
Масови съкращения заплашват Г. Оряховица, смятат от КТ Подкрепа / netinfo

Ситуацията на пазара на труда в региона е най- тежка в Свищов и Г. Оряховица, стана ясно на работна среща на председателите на общински организации на КТ “Подкрепа” във В. Търново.

Около 500 души работещи в различните подразделения на най- голямото предприятие в крайдунавския град “Свилоза” ще бъдат пуснати в отпуск от понеделник. 150 работници в “Стоманенобетонни конструкции” пък от два месеца не са получавали заплати, съобщи синдикалният лидер на “Подкрепа” в Свищов Георги Блажев. На 9 февруари предстоят срещи на синдикатите с директора на предприятието за целулоза “Свилоцел” инж. Ганев и кмета на Общината Станислав Благов за търсене на изход от ситуацията.

От икономическа крепост Горна Оряховица се превръща в град със затихващи функции, алармира Славка Бобева- председател на местната структура на КТ “Подкрепа”. Според нея в града се очакват драстични съкращения.

Чуйте звуковия файл...

Няма големи предприятия във Велико Търново, в които да се очакват масови съкращения на персонала, коментира областният председател на Конфедерацията на труда “Подкрепа” Иван Стефанов. Според него причината за това е насочеността на общината към сферите на туризма и културата. Проблемът на Старата столица е в ниските заплати. В неделя Конфедерацията на Труда ще отпразнува 20- години от създаването си.