Майсторът на горещите танци Памбос идва за първия рожден ден на студио Ун Бесо
Майсторът на горещите танци Памбос идва за първия рожден ден на студио Ун Бесо / DarikNews.bg

Кипърският танцьор, международен съдия и майстор на горещите танци  Памбос Агапиу идва във В. Търново за първия рожден ден на денс студио "Ун Бесо". Партито ще бъде в събота вечер от 21,00 часа в боулинга на Сентрал Мол. Памбос и неговите танцьори от "Памбос денсинг център" ще демонстрират различни хореографии и ще танцуват с гостите на тържеството.

За рождения ден на "Ун Бесо" ще пристигнат представители на 15 от водещите школи по салса и латино танци от цялата страна. Гост ще бъде и DJ Диан - един от най-известните салса диджеи в България.

Великотърновското денс студио е създадено преди една година от три млади и чаровни дами - Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова. Те споделят общата си страст към латино танците и разказват, че това за тях е само хоби. Името на школата им идва от едноименната песен ("Една целувка" в български превод) - целувката като универсалния език, който стопява границите между възраст и интереси. Трите момичета редовно участват и в Балканските салса конгреси, както и в националните събития в различни градове в страната.

В своята школа инструкторките преподават салса, бачата и меренге. Така наречените "социални танци" са хит сред великотърновци и бързо трупат популярност. Да разпускат вечер в студио "Ун Бесо", намиращо се на централната улица до старата поща, идват от ученици до пенсионери, разказва Дарина. Танцовалните часове се посещават от хора с различни професии, преобладават дамите, но отскоро се наблюдава и увеличение на мъжката група.

Инструкторките наблягат не толкова на техниката, колкото на усещането за танц. Следващата голяма задача пред създателките на "Ун Бесо" е подготвянето и провеждането на салса-фестивал във Велико Търново. Идеята е той да се провежда на открити сцени в началото на лятото, обясни Дарина. Предстои среща с кмета Даниел Панов, на който ще бъде представена идеята за новия фестивал.