/ DarikNews.bg
52-годишна жена и 11-годишният й син остават в реанимацията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"-Велико Търново, след вчерашната катастрофа на главния път София-Варна, която затвори движението за няколко часа. Жената вече е стабилно състояние, а момчето е със счупени таз и ключица и контузия на бял дроб.

Припомняме, че две жени и 11-годишно момче пострадаха при катастрофа на главен път София-Варна, в района между разклоните за селата Джулюница и Козаревец. Катастрофата е станала вчера около 16,30 часа.

По първоначална информация лек автомобил "Пежо", управляван от 52-годишна жена от гр. Варна, движещ се в посока към Велико Търново, е навлязъл частично в насрещната лента за движение и се е ударил челно в насрещнодвижещ се лек автомобил "Сузуки", управляван от 22-годишна жена от с. Джулюница.

Катастрофа с трима пострадали затвори за няколко часа пътя за Варна

В резултат на инцидента са пострадали водачите на двата автомобила и 11-годишно момче, пътувало в пежото. Тримата са настанени за лечение във великотърновската болница, без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая  започнато досъдебно производство.