Локомотив стартира подготовката, трима нови подсилват тима
Локомотив стартира подготовката, трима нови подсилват тима / Дарик нюз

Горнооряховският "Локомотив" не възнамерява да спре на гарата на "Б" група, а да продължи към футболния елит на страната, стана ясно на пресконференция на ръководството, организирана днес, преди старта на подготовката.

Бизнесменът Николай Рашков, който е сред основните спонсори на футбола в Горна Оряховица, заяви: "Започнахме да градим отбор от нищото, камък върху камък. Целта ни напролет е категорично първо място в Северозападната „В” група и влизане във „Б”, а през лятото ще правим нова селекция за още по- нагоре. Следващата година ще атакуваме "А" група".

Николай Рашков добави, че от юни ще бъде отворена сметка за набиране на средства за ремонт на левия сектор от страна на официалната трибуна. На него ще бъдат поставени 1500 седалки, а през 2015 г. ще бъде покрит и с козирка. На Общината ръководството оставя да направи същото с десния сектор.

Друг от основните спомоществуватели на "Локомотив" Евгени Иванов обясни, че е постигнато единомислие между общинско ръководство, бизнес и футболна общественост в града. "Има и още доста хора, които отделят средства. Когато сме единни, лесно се постигат целите. Полза за целия регион е да има клубове в по-горна група", каза Евгени Иванов.

Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов информира, че в новия бюджет ще бъдат заложени не по- малко от досегашните средства и клубът ще получи необходимата подкрепа.

Брифингът стартира с водосвет, отслужен от отец Зоран. След него президентът на клуба Бончо Генчев благодари на Общината, колегите си в ръководството Николай Цачев, Огнян Стоянов и Михаил Ченков, както и на бизнесмените Евгени Иванов и Николай Рашков за подкрепата.

"Те правят много за това, този клуб да изглежда като преди 25 години. Точно заради хората, които мислят и работят за футбола, преди и след името на "Локомотив" никога не е имало цифрички и си е автентичен", подчерта Бончо Генчев и представи новите попълнения.

"Локомотив" стартира подготовката, трима нови подсилват тима
netinfo

На този етап "железничарите" вземат трима от обсъжданите 7-8 футболисти. Халфът Николай Петров е отлично познат в региона от играта си до неотдавна за "Етър 1924", който в някои мачове в "А" група водеше и с капитанската лента. Халфът е юноша на "Левски", преминал е още през "Славия", "Спартак" (Варна), "Светкавица"/Търговище/...

Тодор Стоев е защитник, роден е през 1988 г. На 16 години дебютира в столичния "Левски", играл е три сезона в "Чавдар" (Етрополе), а също и в "Беласица" и "Нефтохимик". Бранителят не можа да присъства поради семейни причини, но още в близките дни ще се присъедини към подготовката.

Руснакът Виталий Савченко е централен нападател, като неговото идване според Бончо Генчев е на 95 % сигурно. Таранът е роден в Казахстан през 1989 година. Бил е в детско-юношеската школа на "Сатурн", тренирал е в клубове като "Динамо" (Москва), "Криля Советов" и "Рубин" (Казан). Преди 3-4 месеца е бил на проби в "Нефтохимик" и "Любимец", където е счупил крак и единствената въпросителна около привличането му е дали е напълно възстановен от травмата. В момента Савченко е в Москва, където чака виза за България и в петък трябва да пристигне.

На пресконференцията черно- бялата фланелка получи и Милчо Сирмов, който става треньор на децата. Той има лиценз "А", втори в рейтинга на треньорските нива, и с него привличане се цели вдигане нивото на детско-юношеската школа. Лидерът след есенния дял в Северозападната "В" група ще тренира двуразово, договарят се контролни срещи с отборите до 19 години на "Литекс" и "Берое"- по два мача, както и с "Дунав" /Русе/, "Кубрат" и др.