„Лайтс” и „Кантона” са финалистите на зимния турнир по футбол
„Лайтс” и „Кантона” са финалистите на зимния турнир по футбол / Дарик нюз, архив

„Лайтс” и „Кантона” ще определят победителя в тазгодишното издание на зимния турнир по футбол във В. Търново. Финалният мач е в понеделник от 19 часа в ДКС „В. Левски”. Час по- рано „Гегитрейд” и „Севастократор” ще се борят за третото място.
Снощи се изиграха двата полуфинала, като първия бе спечелен от „Лайтс” срещу „Гегитрейд” с класическото 3:0.
Победителите започнаха по- агресивно и опасни удари на Стефан Ангелов и Владимир Атанасов профучаха над гредата.
В 8- ата минута логичното се случи- Владимир Атанасов пусна техничен пас пред вратата на Илиян Димитров и той вкара за 1:0. В началото на втората част „Гегитрейд” стъпиха по- здраво и мачът стана още по- оспорван. В 26- ата минута Георги Христов пропусна да изравни, изпращайки топката вместо в празната врата високо над нея.
120 секунди по- късно след изпълнение на корнер Илиян Димитров, покачи на 2:0.
Попадението бе десето за него и се изравни с водача при стрелците Иван Гинов, чийто отбор „Владислав” обаче вече е отпаднал от надпреварата.
Всичко свърши в 33- ата минута, в която Владко Атанасов шутира изненадващо под плонжа на вратаря и разликата набъбна на 3:0.
Вторият полуфинал между „Кантона” и „Севастократор” бе решен с удари от бялата точка за определяне на краен победител. В редовното време съперниците не успяха да си отбележат гол. Греди удариха Александър Апостолов от „Севастократор” и Кристиян Костадинов от „Кантона”. Пропуски имаше и пред двете врати и в крайна сметка се стигна до дузпи. При тях точни за „Кантона” бяха Танер Халилов, Юлиян Танев и Бисер Пенчев и с общ резултат 3:2 отборът се класира за финала. За „Севастократор” вкараха Анатоли Ангелов и Цветан Цонев.