Коалиция за България стартира кампанията си с призив за  справедлива България и социална Европа
Коалиция за България стартира кампанията си с призив за справедлива България и социална Европа / Дарик нюз

С представяне на листата си за предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май, откри кампанията си във В. Търново „Коалиция за България”. Избралите №15 в интегралната бюлетина ще дадат своя вот за лидера на Партията на европейските социалисти и на БСП Сергей Станишев, настоящият евродепутат Илияна Йотова, заместник-председателят на Националния съвет на БСП Георги Пирински, депутатът Петър Курумбашев, Достена Лаверн, Светлина Йолчева, Евгени Кирилов, Александър Симов, проф. Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, кметът на Сухиндол Пламен Чернев, д-р Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Келевска, Момчил Неков, проф. Николай Джагаров и Николай Тишев.

“Нека им гласуваме доверие, за да променят неолибералния модел на управление, за да имаме достоен живот, за да имаме справедлива България и социална Европа”, призова хората, изпълнили залата на МДТ “К. Кисимов”, водещата на откриването. Сред тях бяха народните представители Мариана Бояджиева и Милка Христова, областният управител инж. Георги Рачев, областният и общински лидер на БСП в старата столица Валентин Ламбев, общинският лидер в Г. Оряховица Ангел Йорданов, кметове, председатели и членове на Общински съвети от цялата област, както и много симпатизанти.

“Горд съм, че съм в тази листа. Благодаря на десетте основни партийни общински организации, че ме предложиха за техен кандидат. Сухиндол е моята кауза и моето бъдеще, но ще направя така не само В. Търново, но и целият регион да вървят напред. Защото В. Търново заслужава. Ние сме стара България, от нас са започвали десетки, хиляди събития, родили старата и новата ни история. В. Търново е емблематичен град и всеки един ден с работата си ще доказвам, че той заслужава място както на картата на България, така и на картата на Европа. Личната ми цел е силно местно самоуправление, което за да се случи, трябва намира финансиране. Една нова България, една нова обединена Европа могат да се случат само в лицето на нашия бъдещ председател на Европейската комисия Мартин Шулц”, за инж. Чернев. Той бе представен като човек със силен местен патриотизъм, здраво свързан с корените си и като кмет, който вече втори мандат успява да привлече повече евросредства, отколкото е самият бюджет на Сухиндол.

“Трябва да покажем, че БСП има не само идеен и управленски потенциал, но и че е в състояние отново да се противопостави на онези, които сънуват корумпираното си управление и искат да го повторят. Точно срещу тези хора е нашата вътрешнополитическа цел. Тези хора не трябва да повтарят мандат, онзи кандидат за диктатор трябва да се върне в Банкя и да си дочете „Винету”. Върне ли се ГЕРБ на власт, България няма бъдеще. Единствено левицата може да възстанови Европа, да я събере късче по късче – онази Европа, която беше притегателен център на всички, онази Европа на социалните държави, в която всички искат да живеят. Онази Европа, която беше построила социализма, без да го нарича така. В този смисъл трябва наистина да положим огромни усилия, за да изберем и Мартин Шулц, който е лицето на промяната в Европа, а и на самата левица”, обърна се към хората Александър Симов. Журналистът във в. “Дума” е осми в листата, активен блогър е и секретар на Оперативното бюро на Младежката организация на БСП с ресор „Медийна политика”.

За всички гости на откриването концерт изнесоха ансамбъл „Искра” и Тони Димитрова.