Кирил Христов спечели приза за най-добра снимка на Бодиграфия - 2010
Кирил Христов спечели приза за най-добра снимка на Бодиграфия - 2010 / netinfo

Кирил Христов спечели голямата награда за "Най-добра фотография на Бодиграфия - 2010" за снимката си на модела Цветелина Кръстева. Миналата година красавицата бе обявена за модел на пленера. Тази година приза за "Модел на Бодиграфия - 2010" получи Мария Груева. Фотографите Любомир Сергеев, Петър Тодорински и Димитър Розов бяха отличени със спонсорски награди в трите тематични конкурса.

Международният пленер за актова фотография, който се проведе в околностите на Велико Търново и Дряново, бе закрит снощи с изложба. Фотосесиите събраха 18 фотографи, които показаха най-добрите си над 60 произведения в Изложбените зали „Рафаел Михайлов". От чужбина дойдоха Горан Михайловски от Македония и Дейвид Найтингъл от Англия. След Велико Търново експозицията ще бъде показана в началото на септември по време на "Фотоваканция" в Приморско.
Кадрите са заснети в изоставени индустриални сгради, сред природни и архитектурни забележителности и в луксозна обстановка.

 

Кирил Христов спечели приза за най-добра снимка на Бодиграфия - 2010
netinfo

Пленерът „Бодиграфия" стартира през 2007 година. Организатор е фотографското сдружение "Бодиграфия", със съдействието на общините Велико Търново и Дряново. Целта на арт-форума е да покаже как, чрез средствата на фотографията може да се разкрие богатият език на голото тяло.
Най-добрите фотоси можете да видите на интернет-страницата http://www.bodygraphia.com.